Premiene i de kreative konkurransene er annonsert


Vi kan nå presentere den endelige listen med kreative konkurranser på The Gathering 2010, og premiene i disse konkurransene. Vi prøver hvert år å justere premiefordelingen for å best mulig stimulere til deltakelse i de forskjellige konkurransene. Premiene er totalt på over 180 000 kroner i år!

Øverst på lista troner som vanlig den klassiske demo-konkurransen. Her vil en gruppe deltakere samarbeide om å sy sammen grafikk, musikk og avanserte programmeringsteknikker til et audiovisuelt fyrverkeri. Bidragene leveres som kjørbare filer der grafiske effekter synkroniseres til musikk i sanntid. De fem beste bidragene kan ta med seg premier fra 1500 til 20000 kroner hjem fra påskeferien.

Freestyle Music er en annen populær konkurranse, der musikere kan sende inn egenkomponerte låter hvor både produksjonsmetoder og sjanger varierer fra bidrag til bidrag. Basert på mengden og kvaliteten på bidragene i fjor har vi i år bestemt oss for å også her premiere de fem beste bidragene.

I fjor arrangerte vi for første gang konkurransen "Hardcore programming", der deltakerne må finne den mest effektive algoritmen for å løse et problem vi har laget for dem. "Nivået var veldig høyt i fjor, og vi har tro på at enda flere vil delta i år," sier konkurranseansvarlig Anders Bondehagen. Førstepremien har blitt økt til 7000 kroner for å gjenspeile dette.

En konkurranse som har vært borte fra lista i noen år er intro-konkurransen. Tilsynelatende kan en intro se ut som en helt vanlig demo, men her må deltakerne i tillegg holde seg innenfor en maksgrense på filstørrelsen til bidraget. I år vil deltakerne velge om de vil holde seg innenfor 4 eller 64 kilobyte.

Bidragene vil være med i samme konkurranse, men publikum vil selvsagt få vite hvilken grense deltakerne har forholdt seg til. "Dette er en klassisk konkurranse i demoscenen," sier Creativia-sjef Anders Lassen, "de siste årene har vi sett mye fantastisk kult spesielt i 4k-kategorien, og vi håper med dette å få se noen tøffe introer på TG i år". Som en gulrot i denne konkurransen kan vi friste med 10000 blanke kroner.

Komplett premieliste

Foto: Steinar Gunderson

Follow gatheringorg on Twitter
Har du kommentarer til artikkelen? Skriv den i forumet vårt!