Presentasjoner

The Gathering 2010:Submerged er som alltid et samlingspunkt for samfunnets genispirer med et vidt spekter av interesser og hobbyer. Av denne grunnen arbeider vi knallhardt med å kunne tilby våre kjære deltakere et tilsvarende bredt spekter av underholdning og forelesninger under The Gathering 2010.

Marit Sandstad - Universet; Hva vet vi, og hvordan vet vi det?

Har du hørt at alt startet i en diger eksplosjon og at universet fortsatt utvider seg? Hvorfor tror vi egentlig at det er slik og hvilke beviser legger vi til grunn? Marit Sandstad er ekspert i teoretisk fysikk og astronomi på Universitetet i Oslo, og vil forklare noen av universets mysterier og hvordan vi har kommet frem til konklusjonene våre.

Hva har så dette med påske å gjøre? Kom og finn ut selv!

Ses på scenen lørdag 3.april, klokken 15:30! (følg med på gathering.org for eventuelle endringer i timeplanen)

Knut Jørgen Røed Ødegaard

Blant annet er vi svært stolte over å kunne annonsere at Knut Jørgen Røed Ødegaard, fra Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo, kommer på TG i år for å holde et foredrag på hovedscenen. Forvent historier og lærdom om de mest fantastiske fenomener i vårt univers. Vi lover dere spektakulære videosnutter, de mest utrolige bilder, og et veldig livlig foredrag om stjerner, planter og skikkelig store eksplosjoner. Foredraget holdes på norsk. Kom tidlig og vær sikker på at du får deg en god plass foran scenen på torsdag ettermiddag! Vi sees!


Simon McCallum

Hvor awesome er ikke et system som gir deg tankekontroll over PC-en din? Dr. Simon McCallum stiller på The Gathering for å vise deg hvordan spilverdenen og hjernen din kan kobles direkte sammen, med teknologien Emotiv EPOC. Tankene dine ligger alltid foran før fingre og armer kan reagere, og denne barriæren prøver McCallum å bryte.

Dr. McCallum er gamer, og har vært det siden han startet i 1984. Siden det har han programmert og og utviklet siden. I 1997 begynte han å undervise i kunstig intelligens i New Zealand, og fra 2004 underviste han i spillprogrammering. Etter et par år som spillprogrammerer dro han til Unviersitetet i Gjøvik hvor han nå jobber med “Augmented Reality gaming” og spillteknologi.

PÅ TG vil han demonstrere teknologi han har vært med på å bygge, og du får se Emotiv EPOC i levende live. Presentasjonen viser litt av hvilket potensiale hjernestyring av spill har, og hvem vet, kanskje du får se systemet som gjør “Gamer”-filmen til en realitet?

De kritiske sekundene

Alle som har tilbragt tid med å spille over nettverk, eller internett, er klar over hvor farlig irriterende et "lagg" kan være. Et "lagg" er en forsinkelse i spillet, som er såpass stor at den forringer spilleopplevelsen. Ofte virker det som den inntreffer når det er minst beleilig for deg, noe som resulterer i at du taper slaget, eller hele kampen. 

Foredragsholder, Carsten Griwodz, skal snakke om dagens nettverksproblemer, og mulighetene for å redusere "lagg" i forskjellige typer nettverk og spill. Han er, blant annet, leder for en forskningsgruppe, har jobbet flere år for IBM European Networking Center, samt har en doktorgrad opp i ermet.

Microsoft Surface - fremtiden?



Microsoft vil revolusjonere måten du bruker datamaskinen din. Med gigantiske berøringsskjermer, sexy grensesnitt og state of the art-datateknologi skal alt fra butikker til militære operasjonsrom få et unikt verktøy for fremvisning og kontroll på informasjon. Microsoft Surface heter dette, og teamet bak dette er her på The Gathering for å vise dere hvordan dette funker.

Når flere brukere sammen skal jobbe på samme arbeidsflate har det tradisjonelt vært sterkt begrenset til fysiske objekter. Alle har sett krigsfilmene hvor det brukes kart og brikker; det er praktisk der og da, men hvordan skal denne informasjonen gjøres dynamisk, lagres og presenteres på nytt? Surface-teknologien er  alternativet til de gammeldagse og utdaterte metodene, som gjør akkurat dette.

Hvordan kan dette brukes i praksis? Under skogbrannene i California sist sommer så hentet enkelt og greit en Surface-enhet ned all informasjon om skogbrannene og deres bevegelse, dette ble plottet på et kart. Surface kunne så kontakte innsatsstyrkene via VoIP eller ved\ å koble seg direkte til VHF/UHF båndene for å dirigere brannmennene til strategiske posisjoner.

Microsoft skal gi oss en full teknisk demonstrasjon av hvordan Surface-enhetene fungerer, og vil invitere deltagerne våre til å komme og ta på, leke med og utforske det som kanskje er fremtiden for
databehandling.

Hvordan ble årets nettverk designet og satt opp?

Har du noengang lurt på hvordan nettverket på TG er satt opp? Lurer du på hvordan vårt fantastiske Tech:Net-crew klarer å holde orden på dette salige virrvarret av bits, bytes, switcher, dns, IP-adresser og servere? Internettlinjene i år er så raske at Tech:Net tar seg tid til å stille opp på hovedscenen og forklare hvordan dette sinnsyke nettverket fungerer så bra som det gjør. Blant annet vil de forklare hva som skal til for å holde orden på 13,5 km med TP kabel, 175 bordswitcher og hundrevis av kilo med servere.Følg med i Schedule for tidspunkt!

Simon McCallum og "Augmented Reality"

Spill river seg løs fra mus og tastatur, og blir mer og mer en del av verden rundt oss. Simon McCullum, foreleser og ansvarlig for spillutviklingsprogrammet ved universitetet i Gjøvik, kommer til TG og skal holde et foredrag fra hovedscenen. Hans kunnskap spenner seg fra temaer som middelalderske beleiringer til kunstig intelligens og spillutvikling. Han er selv en seriøs gamer, og forstår seg på vår lidenskap for spill og teknologi. Ikke gå glipp av denne unike sjansen for å suge til seg kunnskap fra en av spillsamfunnets ekte entusiaster. Hovedscenen, fredag, Vær der!

Bellona eller Melona?

Miljøvernorginisasjonen Bellona kommer til TG i år. Deres nyeste prosjekt, Sahara Forest Project, kan få enhver teknologifantast til å sikle. Bellona og deres tre samarbeidspartnere har utviklet en rekke splitter nye konsepter og systemer for jorda vår. Deres mål er å få det til å gro i de mest gudsforlatte, og tørre områdene i verden. Bellona er en miljøstiftelse som jobber for økt økologisk forståelse og vern av natur, miljø og helse. Dette gjør de helt uten støtte fra det offentlige, med en stab av svært dyktige fagfolk. Organisasjonen har et høyt faglig nivå, og jobber langsiktig med løsninger og prosjekter.

I selv de tørreste av steder, har det en gang vært vegetasjon og liv. Det er mangelen på ferskvann som har ført til at ørkenen har vokst  slik den har gjort. Ved å legge sammen to teknologier,drivhus og solenergi, skal Bellona lage ferskvann, skape ren energi, samt dyrke alger som vil gjøre selv den tørreste ørken til grønne enger. Drivhuset, som er drevet på sjøvann, kombinert med konsentrert solenergi, skaper et slags
eget system som fungerer ved egen hjelp. Sjøvannet blir pumpet opp på en krafteffektiv måte, ved at tyngdekraften gjør det meste av arbeidet. Drivhuset får sjøvann til å fordampe og lager fuktighet inne, og kondenserer i tillegg sjøvann til ferskvann. Til sammen gir disse teknologiene en fantastisk 
synergi. Det fordampete sjøvannet blir til ferskvann, og vil så skape en fuktig og kjølig luft, som er helt ideellt for at planter skal gro. Problematikken rundt støv og skitt på solpanelene blir eliminert da vegetasjonen vil bidra til å filtrere luften, og minske sjansen for at partikler havner på panelene. 

Dette er et enormt stort prosjekt, som har muligheten til å redde mange liv, spesielt i fattige områder.
På grunn av den globale oppvarmingen står flere land og områder i fare for å tørke ut. Mangelen på ferskvann har lenge vært problematisk, og for mange; katastrofalt. Slutten på visa blir at de som tror Bellona kun bedriver ulovlige aksjoner og ødelegger for næringslivsvirksomheter, nok vil bli nødt til å revurdere sin mening.
__

Mer om årets foredrag finner du i Schedule!