Tech crew


Tech-crewet består av tre ulike undercrew:

  • Tech:Net – Ansvarlige for nettet i Vikingskipet i påsken.
  • Tech:Server – Ansvarlige for drift av servere, sørger for streaming fra Event, samt vevtjenester for TG (som gathering.org)
  • Tech: Support – Ansvarlige for oppkobling av nettet, brukerstøtte for deltagerne og nedkobling av nettet etter TG.

Tech-crewet på TG er kanskje det crewet man kanskje legger minst merke til under TG, men det betyr ikke at de har en uviktig oppgave, snarere tvert i mot.

I tiden før og etter TG sørger de for at gathering.org holder seg oppe. Under partyet blir ikke deres oppgave noe mindre viktig, når TG først er i gang er det tech som har ansvaret for at alle får internett i vikingskipet, at man kan spille via LAN med alle på TG og det er de som hjelper deg om du har tekniske problemer, for å nevne noe.

Tech:Net

Tech:Net er crewet for deg som er interessert i svitsjing, ruting og opp mot 2 milioner pakker i sekundet, og som er villig til å gjøre en stor innsats både før og etter TG. Oppgavene til Tech:Net kan deles i tre: før, under, og etter TG.

Før TG har de ansvaret for å designe, konfigurere og koble opp kjernenettverk og internettaksess, og man må forvente at mye tid går med til diskusjoner på IRC. Det er verdt å merke seg at Tech:Net tidligere år har møtt opp lørdagen før TG for å implementere nettverket. Under TG deler de seg i tre lag og har, i samarbeid med de to øvrige Tech-crewene, ansvaret for vedlikehold og support på nettilgangen og kjernenettet. Etter TG gjenstår kun nedrigging.

De som søker får blant annet muligheten ti å jobbe i kjernen av et av verdens største midlertidige nettverk og forventes å ha gode kunnskaper innen nettverk, stor arbeidsvilje og god innsats. Tech:net har også en (høyst uoffisiell) blogg som kan følges på http://technet.gathering.org.

Har du noen spørsmål om Tech:Net, ta kontakt med daniel[at]fnutt.net

Tech:Server

Tech:Server er crewet for de som er interessert i oppsett og drift av servere og servertjenester. Blant tjenestene Tech:Server sørger for er de tradisjonelle tingene som DHCP, DNS, SMTP, osv.

De sørger også for de noe mer kreative tjenestene som blant annet sørger for at man kan spille via LAN med alle som sitter i Vikingskipet. Dessuten har de ansvar for at streaming og nedlasting av Events videomateriale fungerer som det skal, at sider som gathering.org er oppe, og den tekniske driften av IRC-kanalen #TG på EFNet.

De som søker vil få erfaring med å sette opp og drive systemer for 5000+ brukere i det crewet selv beskriver som ”Et særs aktivt og løssluppent miljø med høy hack-faktor.” Søkere forventes å ha en viss erfaring fra serverdrift, de bør gjerne kunne litt programmering og må fremfor alt være kreative og flinke til å lære seg nye ting raskt, gjerne til tross for at klokken er fem om natten.

NB! Tech:Server har ikke noe med spillservere å gjøre, det faller inn under Event:Games ansvarsområde.

Tech:Server i arbeid

Tech:Support

Tech:Support er crewet for deg som er teknisk anlagt, interessert i nettverk og er villig til å gjøre en innsats for at TG skal være best mulig for alle deltagerne. Før partyet starter har Tech:Support ansvar for at å koble opp nettet i hele skipet, det innebærer blant annet å trekke kabler fra kjerneswitchene ut til bordswitchene.

Under TG samarbeider Tech:Support med Tech:Net om å vedlikeholde, og å drive support, på nettverket. Ved siden av dette utfører de generell brukerstøtte overfor deltagerne og sørger for tiden de bruker bak skjermen på TG blir best mulig. Etter at deltagerne har dratt og TG er over gjenstår nedrigging, og sammen med de øvrige Tech-crewene har Tech:Support ansvar for at alt av nettverksutstyr og -kabler pakkes ned og sorteres.

De som søker kan forvente seg masse spennende arbeidsoppgaver, ny kompetanse og mye moro i løpet av en fantastisk uke med masse nye og hyggelige mennesker. Til gjengjeld kreves det godt humør, god arbeidsinnsats og gode kunnskaper innen nettverk, operativsystemer og generell PC-bruk.

Foto: Håvard Staub Nyhus og Vetle Halvorsen

Follow gatheringorg on Twitter
Har du kommentarer til artikkelen? Skriv den i forumet vårt!

The Gathering 2011 kommer ett steg nærmere når vi nå lanserer en midlertidig side for partyet. Gå til gathering.org/tg11 for siste nytt

 

Scene.org Awards er et årlig show der fjorårets beste demoscene-produksjoner blir feiret og premiert. The Gathering har vært en stolt sponsor av dette arrangementet i en årrekke, og TG-deltakere har ivrig fulgt arrangementet over videostream. Neste år vil hele showet foregå i Vikingskipet!


Nyeste utgave av TG-magasinet TheNewsGathering er nå klar for lesning. Vi byr på mange spennende sider med variert innhold.

 

Creativia-crewet har satt sammen en musicdisc med noe av den beste musikken og lydsporene fra dette årets kreative konkurranser. Alle sangene er laget av deltakere på The Gathering 2010 - Submerged. Last ned og gjenopplev den ekte påskemagien!


Hilsen fra Vegard Skjefstad.

 

KANDU vil at DU skal svare på denne spørreundersøkelsen for å gjøre TG enda bedre.


Hvis du deltok i de kreative konkurransene på The Gathering, eller om du var for sent ute til deadline, og du er på utkikk etter flere anledninger til å konkurrere kreativt, les videre!

 

Den kan nå lastes ned fra ftp.gathering.orgflac eller mp3.

Foto: Berge Schwebs Bjørlo


Hvis du har vært uheldig og mistet noe, eller heldig og funnet noe andre har mistet, vær så snill å sende oss en mail til info at gathering dot org.

 

Ikke glem at vi har en egen videoside!


Den siste premieseremonien for de kreative konkurransene ble avholdt i natt, og TG er nå i ferd med å rundes av. Klikk for å lese listen over vinnere.

 

De første resultatene i de kreative konkurransene ble annonsert tidligere i kveld på scenen. Les videre for å se om du er en av vinnerne.


Vi kutter nettet klokken 11.45 og strømmen klokken 12.00. Alle deltakere må være ute innen 14.00

 

Nyeste utgave av TG-magasinet TheNewsGathering er nå klar for lesning. Vi byr på mange spennende sider med variert innhold.


Hvert år gir vi litt ekstra oppmerksomhet til de crewmedlemmene som har hjulpet til med TG i 10 år.

 

Se hele lista over bidragene i torsdagens konkurranser, og les om hvordan du kan stemme på dine favoritter.