Laster...

Cosplay på The Gathering 2023

Press here for English version

Er du glad i å lage dine egne kostymer og kle deg ut som favoritt-karakterene dine? Da har vi en konkurranse for deg! Årets cosplay-konkurranse på The Gathering går av stabelen fredag 7. april og nå har påmeldingen til konkurransen åpnet! Fristen for å melde seg på er 30. mars.

I denne konkurransen vil du få muligheten til å vise frem kostymet og rekvisittene du selv har laget. Og på hovedscenen vil det i tillegg til konferansier også sitte tre dommere fra det norske cosplaymiljøet som vil se etter årets vinnere.

Kle deg ut som din favoritt-karakter fra spill, TV, manga, animasjon og lignende. Vi elsker å se deltakerne våre vise frem det kreative arbeidet og håndverket som ligger bak de ferdige kostymene og rekvisittene de bruker! Vi stiller ingen krav til nivå eller erfaring. Enten du har drevet med dette i flere år, eller vil prøve deg for første gang – på TG er du velkommen!

Kjøp billetter til The Gathering her

Gjennomføringen av aktivitetene for konkurransedagen vil bli annonsert via gathering.org og infosiden for konkurranse-påmeldingen.

Premier

PremierBeskrivelse
Grand Prize3000,- + helgepass til MagiCon Elevation
The Crafter1500,-
The Tailor1500,-
The Problem Solver1500,-
Audience Award1500,-

Regler

 • Som deltaker må man oppføre seg sportslig mot de andre deltakerne, dommerne og crew

  Kriterier for kostymet:
 • Deltakere må bære kostyme som er laget/satt sammen av en selv. Rekvisita, props eller deler av kostymet kan være kjøpt eller laget av en tredjepart, men da vil vi at dette skal komme frem i registreringen. 
 • Karakteren som cosplayes må være en karakter fra et offisielt publisert verk fra spillverden, animasjon, manga, comics, TV, eller film. Dette betyr at Original Characters eller fanfiction-karakterer ikke er lov. Det er derimot lov å delta med et alternativt design av en allerede offisielt etablert karakter. Eks: Menneskelige versjoner av dyrekarakter og lignende.
 • Kostymet skal ligne så mye som mulig på referansebildet av karakteren som er sendt inn, derfor spiller ikke kjønnet på karakteren som cosplayes noen rolle. I tilfelle av et alternativt karakterdesign skal det fortsatt sendes inn et referansebilde.

Kriterier for kostymet:

 • Det tillates bare rekvisitter som kan bæres av deltakeren uten hjelp fra en assistent eller lignende. 
 • Ingen åpne flammer, vann eller annet flytende væske er tillatt.
 • Uansvarlig oppførsel med rekvisitter vil føre til at rekvisitt/våpen vil bli konfiskert og utlevert først ved avreise fra eventet.
 • Det er ikke lov til å bruke softguns, replika av skytevåpen, våpen med skarpt blad (kniver, sverd, etc.), eller våpen som er basert på harde materialer (metall, tre, baseball bats etc).
 • Vi følger norsk våpenlov og våpenreguleringer. Informasjon om dine rekvisitter/våpen skal oppgis når du melder deg på konkurransen og de vil bli sjekket og godkjent av vårt cosplayteam før konkurransen. Om det ikke overholder våre krav vil rekvisitt/våpen bli konfiskert og utlevert først ved avreise fra The Gathering. Rekvisitter som ikke er oppgitt i påmeldelsen vil ikke godkjennes for bruk i konkurransen.

Hvordan deltar jeg i konkurransen?

 • Du må ha minst et dagspass for dagen selve konkurransen avholdes, ingen billett – ingen konkurranse. 
 • Det er bare lov å registrere seg en (1) gang for konkurransen i Unicorn
 • Følgende må være være med i registreringen (punktene i fet skrift er obligatoriske!)
 • Navn på karakteren som Cosplayes og hvor den er fra. Eksempel: Prinsesse Zelda, The Legend of Zelda: Twilight Princess
 • Navn du vil skal vises på scenen og i stream, dette kan være ditt fulle navn eller et nick/alias. Eksempel: Kari Nordman, KariNo Cosplay eller Kari KariNo Cosplay Nordmann.
 • Beskrivelse av kostyme og rekvisitt/våpen. Med dette menes det noen ord om hvordan du har laget kostymet og rekvisitter du vil ha med på scenen. 
 • Melding til Crew: trenger du assistanse fra oss? Noe vi bør vite om, eller om du ikke vil ha spørsmål på scenen? Vær vennlig å fortelle oss om dette. 
 • Bilde av deg i ditt kostyme. Dette vil bli brukt for å kunne identifisere deg**.
 • Bilde av karakteren du cosplayer. Dette bildet vil bli brukt som referanse for kostymet ditt, slik at dommerne kan sammenligne kostymet med orginalkarakter**.
 • Work-in-progress-bilder/beskrivelse av prosessen. Fortell oss om hvordan kostymet ble til, hvilke detaljer du er ekstra fornøyd med. Har du flere bilder av orginalkarakteren, props, rekvisitter eller selve kostymet? Legg dem til, for vi har lyst på så mye informasjon som mulig for å kunne dømme bidraget ditt. *

(**dette er bilder som kun vil bli brukt innad i cosplayteamet og delt med dommere, alle filer må leveres i .zip eller .rar filer)

Prisutdeling: 

 • Dommerne vil debattere og komme frem til en avgjørelse etter showet, deretter vil vinnerne bli kontaktet og bedt om å holde det konfidensielt frem til premieshowet.
 • Premieutdelingen skjer lørdag kveld og det er ønskelig at vinnerne er med på dette (valgfritt om en stiller i cosplay eller ikke).

Følg med i vår Discord-server for mer informasjon om Cosplay. Her kan du også stille spørsmål samt følge med på alt det andre som kommer til å finne sted på årets The Gathering!