The Gathering

🌍Vår digitale påskehytte

Laster...

Bli med Security på jobb

Ingen "walk in the park"

Foto: Stian Tørstad

Det å jobbe med sikkerhet under The Gathering er ingen enkel oppgave. Selv om det aller meste ser ut til å være under kontroll til enhver tid, er det nettopp fordi noen har sørget for at det er det.

Natt til fredag er det Frederic Hauge som er skiftleder på Security under nattens første timer. Vi fulgte han i ca en times tid for å prøve å få et innblikk i hvilke arbeidsoppgaver som kan dukke opp under The Gathering.

Frederic forteller at det er veldig få uventede hendelser om natta, å at det generelt sett er rolig.

– Det eneste som skjer er at vi brått får et trykk når det blir veldig mange som skal sove på samme tid, sier Frederic i det han blir kalt opp på sambandet. Det var en melding fra Medic som trengte bistand til å bære en person, men som senere ble trukket tilbake.

Frederic instruerer en kollega. Foto: Stian Tørstad

Hva er det mest typiske problemet dere støter på?

– Det er kjølebokser og mennesker som sover der de ikke skal sove. Som f.eks på gulvet mellom bord-radene og generelt farlige steder. Det har en tendens til å skli litt ut når deltakere legger seg å sove der hvor de selv vil. Så vi må passe på at det ikke kommer ut av kontroll.

Frederic viser videre hvor fort det kan bli en “blokkering” av madrasser, slik at det vil være umulig for andre å passere. Forebyggende arbeid er en stor del av oppgavene. Alt sikkerhetsarbeid på TG henger sammen på ett eller annet vis.

Under en “madrass-kontroll” oppdager Frederic at en av deltakerne blør neseblod. Frederic tenker raskt og plutselig er vi inne hos Medic med gutten som får god behandling og oppfølging av både Frederic og crewet i Medic.

Foto: Stian Tørstad

Dere er kanskje blant de som går mest i løpet av The Gathering?

– Ja, vi er nok kanskje det. Det blir mye gåing, å det er utrolig viktig å ha gode sko. Det hender ofte at jeg går til den ene enden av skipet hvor jeg brått må gå rett tilbake til den andre enden igjen.

Har dere vurdert sparkesykkel? 

– Nei, det blir mer kaos enn det blir nytte. Det er mer praktisk å være gående. Det er ikke noe poeng i å være så rask gjennom skipet heller.

Security liker at deltakerne tar kontakt med de om det er noe, derfor er det mye mer hendig at man ikke suser forbi i en sparkesykkel.

Noen får litt pes

Sikkerhetsansvarlig for The Gathering, Ken Robin Sivertsvik, forteller at den største utfordringen er å få til et effektivt innslipp og god trafikkavvikling utenfor skipet den første dagen. Her er deltagerne veldig flinke og har godt humør forteller Sivertsvik og legger til at det kan være noen foreldre som er utålmodige å gir vaktene våre unødvendig mye pes.

– Det er dessverre få anlegg i Norge som er bygd for å ta imot 4500 deltagere med PC-utstyr i tillegg på så kort tid, avslutter Sivertsvik som kommer med noen tips til deg som TG-deltaker under bildet!

Ken Robin Sivertsvik, Sikkerhetsansvarlig for The Gathering. Foto: Stian Tørstad 

Her har du noen gode tips fra Security til deg som TG-deltaker: 

  •  Kjør flere venner i samme bil så blir det lettere å finne parkering.
  • Sov hver natt (helst ikke sittende) så har du mer energi til neste dag.
  • Ta med kjølebag med kjøle-elementer (ikke strøm/USB-drevet) for å ha kald drikke.
  • Ikke la verdisaker ligge løst på bordet når du sover eller går bort fra plassen.
  • Reis deg opp og beveg deg litt innimellom så du får blodsirkulasjonen litt igang.
  • Snakk med nye folk.