Laster...

Bli med på TGHack!

De første oppgavene slippes 15. februar

Deler av crewet bak TG:Hack

TG:Hack er Norges største hackekonkurranse på formen CTF i jeopardy stil. Konkurransen tilbyr et bredt spekter av sikkerhetsrelaterte oppgaver i alle vanskelighetsgrader, slik at vi har noe for alle og enhver! De som er kjent med denne typen konkurranse kaller det en CTF, som er kort for Capture The Flag.

Hele konkurransen går ut på å finne flagg på formen TG19{tilfeldig_tekst_her}, som gir en poengsum etter hvor vanskelig det er å finne det. Disse flaggene gjemmer seg i ulike oppgaver av forskjellige kategorier, som websikkerhet, kryptografi, reverse engineering, utnyttelse av binærfiler (også kalt pwn), digital etterforskning, og våre TG:Hack-spesifikke kategorier: AFK og n00b. For å forstå hvordan oppgaver man løser i konkurransen må man vite litt om kategoriene. Informasjon om de forskjellige kategoriene finner dere på tghack.no , hvor det står litt informasjon om hver kategori og andre vanlige spørsmål.

Man kan delta alene eller i lag, og det er null krav om erfaring i dette fra tidligere. TG:Hack synes det er viktig at alle kan prøve seg som hacker, uten å måtte vite noe spesielt på forhånd. Vi har et stort fokus på å lage lærerike og veiledende oppgaver på en slik måte at absolutt alle kan delta og lære seg hacking. Sitter man fast, kan man alltid komme bort til TG:Hack-området i Creative Lounge og få hjelp, eller snakke med oss på Discord! TG:Hack-crewet er mer enn glad for å hjelpe alle og enhver på sin ferd mot å bli en hacker og lære om sikkerhet. Ønsker man å forberede seg, anbefaler vi å sjekke ut oppgavene fra tidligere år. De finner man på vår Github.

Vi kan glede med at konkurransen har planlagt release 15. februar, og oppgavene som slippes denne dagen er åpen for alle som ønsker å delta online! Det betyr at du ikke trenger billett til TG for å sjekke ut konkurransen. Hovedkonkurransen starter som vanlig 18.00 første dagen på TG. Vær obs på at det kreves billett for å delta på hovedkonkurransen. Hvis en av deltakerne på et lag ikke har billett til hovedkonkurransen, får ikke laget begynt på hovedkonkurransen og enten de uten billett eller de med billett må forlate laget og danne et nytt lag. Det betyr at vi anbefaler alle å danne lag med noen som skal på TG, om du selv har kjøpt billett.

Dersom du ønsker å se på oppgavene som slippes tidlig sammen med andre, så inviterer TG:Hack sammen med UiO-CTF til felles hacking og sosial samling i Oslo i forbindelse med slippet. Du kan lese mer om hackesamlingen på Facebook.

For mer informasjon før og under konkurransen, følg oss på Twitter (@tghack1337), Instagram (@tghack1337) og sjekk ut nettsiden vår (https://tghack.no/)!

Orginaltekst av Marit Iren Rognli Tokle, konkurranseansvarlig for TG:Hack.

Nikolai Magnussen og Martin Ingesen fra «Edward Pwnden» sto øverst på pallen i 2018. Foto: Gunnar Størseth Haarr