Laster...

Årets tema: Social Reality

Vi som arrangerer The Gathering har en lang tradisjon med å ha et gjennomtenkt og aktuelt tema for hvert arrangement. Vi offentliggjør nå årets tema, Social Reality. Lenge før skipet er dekorert, ligger det allerede mange timer bak oss med tanker, idémyldring, og planlegging.  Prosessen bak årets tema er på mange måter lik som bak fjorårets #Secrets, som du kan lese mer om her

Social Reality

På The Gathering i år setter vi fokus på sosiale medier og blandet virkelighet for å kunne gi dere noen tanker om, og kanskje til og med svar på, spørsmålene vi tar opp. Fagleder i Event, Jørgen Vigdal forteller oss noen av tankene bak valg av tema: 

“Vi liker, vi deler, vi knipser, vi snapper, vi chatter, vi skriver, vi skryter, og vi lever. Det sosiale media har blitt en ny hverdag for oss. En ny realitet. Vi holder kontakten gjennom deling av våre dagbøker, og bilder av alt vi gjør. Vi utleverer oss for venner vi kjenner og andre vi blir kjent med på nett. Hvorfor er det viktig at vi eksisterer i sosiale medier? Hvordan påvirker denne nye hverdagen oss?”

Grafiske elementer

Årets tema har også gitt oss rom til å lage en gjennomgående grafisk profil, som fra i dag vil være synlig i alt vi gjør. Dette er alt fra logo, design, dekoreringen av skipet og vil også forme noen av aktivitetene vi vil ha under arrangementet. Allerede har dere fått se en liten del av denne profilen i videoene som er sluppet fra oss den siste uke.

 

“Interaksjonen mellom folk utløser følelser. Social reality – sosiale nettverk mellom folk, sosiale nettverk på internett, internett i seg selv etc. gjør at vi har brukt nevroner i hjernen som inspirasjon til en del av elementene, forklarer et samlet grafisk team.

Også i utformingen av logoen er det trukket paralleler til temaet forklarer grafikerne videre:

“Så har vi snakkeboblene som også kommer til å bli brukt i tillegg til at den er i logoen. Det er jo en litt mer rett frem tolkning av sosial kommunikasjon – chat. Vi har gitt snakkebobla en litt mer techy/utradisjonell form. Litt for å ikke skrike snakkeboble før du ser litt nærmere på den, og litt for å gi assosiasjoner til teknologi,” forteller grafikerne om sitt arbeid.

Til syvende og sist handler temaet Social Reality for oss om sosiale relasjoner mellom mennesker. Om den blandede virkeligheten mellom mennesker og teknologi. Om hvordan dette skaper nye virkeligheter. Og ikke minst hvilke muligheter det gir oss. Eller som grafikerne selv forklarer det:

“VR  og alt som er mulig i dag sammenliknet med for bare noen år siden er jo rimelig heftig. Men at vi er sosiale dyr, og at følelser man får online er like ekte som alle andre følelser og reaksjoner, det er noe vi ønsker å formidle. I motsetning til hva samfunnet liker å si “det er teit å jakte på likes,” så ønsker vi å si at vi forstår det om man blir lei seg når ingen liker det du poster. Reaksjonen din er ekte, virkeligheten din er ekte. Vi har bare bytta plattform.”