Laster...

Entelechy vant årets CS-turnering

Når Counter-Strike: Global Offensive-finalen skulle spilles på hovedscenen lørdag var det Entelechy Gaming og JoggeHS som skulle møtes. Entelechy Gaming leder i skrivende stund Telenorligaen og var klare forhåndsfavoritter. Kampene spiltes som best av 3, slik at lagene trengte 2 seire for å stikke av med førsteplassen.

Entelechy startet som CT på finalens første map; Overpass. Kampen var nok ikke like kontrollert som noen av lagene hadde håpet på og var plaget av tekniske problemer. Når kampen endelig kom til Half-Time ledet Entelechy 11-4. JoggeHS startet andre omgang med å vinne første runde, og fikk dermed et godt utgangspunkt for å starte opphentingen. På stillingen 14-12 fikk Entelechy kampens første knife kill og sikret match point. Kampen var likevel ikke over der. JoggeHS klarte å komme så nærme som 15-14, men den siste runden gikk til Entelechy som dermed vant første kamp 16-14.

Første match var krise. Ja første match var dårlig server egentlig. Det var mye tekniske problemer, som teleportering, som gjorde at vi ikke hadde helt fokus for å være helt ærlig. Andre gamet ble det jo fiksa på og da var det rett på å vinne, ikke noe problemer, bare fokusere på å spille. Vi hadde jo regnet med å vinne 16-0 på første mappet, så det gikk ganske galt. 16-14, det er alt for jevnt, jeg er ikke fornøyd med å vinne når det blir så nærme faktisk. Det er dårlig spilt av oss. Vi må skjerpe oss før vi skal til sluttspillet i Telenorligae, sier Entelechy etter kampen.

Andre match skulle spilles på Cache etter et lite tidsavbrudd for å fikse de tekniske problemene som påvirket den første. JoggeHS tok første runde på den nye mappen, men Entelechy tok kjapt igjen og sikret seg tidlig en 8 mot 2-ledelse. JoggeHS hadde muligheten til å forbedre økonomien deres de neste to rundene, men Entelechy sørget for at de aldri fikk stabilisert seg skikkelig. Det ble én runde til på JoggeHS i første omgang, men det endte med et bra forsprang for Entelechy sin del. 12-3 var stillingen før sidebytte.

Entelechy mellom rundene i andre match. Foto: Vegard Grindstuen

Etter pausen sikret Entelechy seg et så godt utgangspunkt som de kunne håpe på ved å vinne første runde som T. Dette førte til en halv-eco runde fra JoggeHS, men som ikke ga utslag. De neste rundene gikk alle Entelechy sin vei, og med det viste de alle de fremmøtte tilskuerne hvorfor de hadde favorittstempelet.

Andre matchen var bra. Da var det ikke noe serverlag og det var lett å holde som CT. Vi møter dårlig motstand. Vi gjør fortsatt mye feil, for de rundene vi taper skal vi ikke tape. Og mange av rundene vi vinner skulle vi heller ikke vunnet fordi vi gjør feil som egentlig skulle ødelagt. Vi spilte egentlig ikke så bra, vi bare vinner fordi vi var bedre enn dem.

Laget innrømmer at de ple påvirket av både tekniske problemer og egne feil i første match, men at de skjerpet seg og bestemte seg for å spille som de pleier i andre match.

På Cache der, etter første nesten-tapet vårt, så bestemte vi oss egentlig bare for å kjøre på – egentlig bare spille. Vi visste vi var bedre enn dem så det skulle egentlig ikke være noe problem – og det var det ikke heller.

Entelechy til venstre og JoggeHS til høyre. Foto: Vegard Grindstuen