Laster...

Modern Family seiret i Rocket League

Fra venstre: Aleksander "Phocas" Jensen, Mads "Maadzz" Gjelsten og Martin "Sniper" Wiulsrød

Det var en finale som knapt kunne bli mer spennende. Lenge virket det som Modern Family skulle bli fullstendig spilt ut over sidelinjen av Lemons giftige angrep. Bakover holdt Miize tett med en serie spektakulære redninger. Men når det gjaldt som mest, så klarte Modern Family og holde hodet kaldt. Det hele endte med 2-3 i omganger.

Første omgang startet med et fyrverkeri fra Bamble Dreamteam. To kjappe mål på 40 sekunder av Lemon (04:47) og Miize (04:21) ga BDT den beste mulige starten på denne turneringen. Når Lemon satt en pen bue fra egen banehalvdel rett i det oransje målet halvveis ut i omgangen, var det nesten som luften var ute av matchen. Dette så ut til å bli BDTs revansj fra kvalifiseringene.

(Foto: Rocket League / The Gathering) Maadzz setter inn 3-2 målet for Modern Family

Men etter få sekunder hadde endelig MF våknet og Sniper redusert til 3-1. Etter litt frem og tilbake kom det neste målet. Maadzz utnytter en feilberegning i forsvaret til BDT og setter iskaldt inn 3-2. Deretter følger Phocas opp med en flikk i luften som lander med et smell i det blå målet. Det står 3-3 ved full tid. Men ingenting er over i Rocket League før ballen går i bakken. Det vet BDT best, og etter å ha holdt ballen i luften i 20 sekunder setter Miize inn en retur fra backboard. Det står 3-4. Så nære for Modern Family.

Forsiktig spill og få sjanser

Den andre omgangen er en langt roligere affære. Borte er fyrverkeriet og risikoviljen. Begge lag tar lite risiko, og venter på at motspillerene skal gjøre feil. Første feil kommer fra MF, som etter et mislykket angrep gir fra seg en kontringssjanse. Lemon setter 1-0 etter 42 sekunders spill for BDT. MF står igjen på feil banehalvdel og måper. Men MF er kjappe til å utligne. Phocas utligner til 1-1 når det står rett over fire minutter igjen på klokka.

Stort mer skjer det ikke i andre omgang i fulltid. Ingen kommer riktig til farlige avslutninger. Matchen ender i overtid. I overtid er det golden goal som gjelder i Rocket League. Etter et første minutt som fortsatte i samme takt som i den ordinære spilletiden er det Sniper som bryter skyttergravskrigen. Med et skudd på sniperavstand setter han ballen i det blå målet. Dermed tar MF hjem andre omgang, og det står 1-1 i matchen så langt.

(Foto: Rocket League / The Gathering) Sniper med et presisjonsskudd i mål fra lang avstand.

Stort mer skjer det ikke i tredje omgang heller. Den største sjansen kommer fra Miize etter 37 sekunder i et forsøk fra BDT på å bryte det forsiktige spillet. Men skuddet parreres på hengende håret. Tilslutt er det Phocas som lirker inn det første målet etter flott passningsspill med Maadzz. Det står 0-1 og ved full tid leder MF med to mot en omgang.

Slutt på stillingskrigen

I tredje omgang finner Bamble Dreamteam tilbake til formen og spillet sitt. De mange tilskuerene får se langt høyere tempo med flere spektakulære kombinasjoner. Etter bare 16 sekunder rydder Lemon Sniper av banen, før han tar med seg ballen selv nedover nesten hele banen og til slutt lobber den inn i det oransje målet. Mål nummer to følger bare noen sekunder senere. Lemon spiller opp Miize, som returnerer ballen før førstnevnte setter 2-0 etter 35 sekunder spilt. Lemon har virkelig våknet nå. Han viser Modern Family at de ikke kan ta denne seieren for gitt helt enda.

(Foto: Rocket League / The Gathering) Lemon scorer mål nummer to i den fjerde omgangen.

MF har ingen planer om å ta dette som god fisk helt enda. Phocas plukker opp en retur fra Sniper og setter den elegant i mål. Det står 2-1, og vi har fortsatt herlige, tre og et halvt minutt igjen. 80 sekunder senere har BDT sovnet i forsvar, og Sniper har ingen problemer med å utligne til 2-2.

Men dette var bare sparket bak som BDT trengte for å spille seg tilbake i matchen. Etter en forsvarssituasjon som tilsynelatende var under kontroll av MF kommer Lemon ut av det blå. Før MF skjønner hva som har skjedd har han satt kula i mål. MF var nære ved å utligne noen sekunder senere, men en redning i verdensklasse fra Miize  gjør en slutt på angrepet. Et drøyt minutt senere er det Miize-show igjen. Lemon setter ballen i backboard. Miize er der for returen og setter selvsikkert 4-2. Omgangen er over, og for en omgang det var.

(Foto: Rocket League / The Gathering) Miize setter spikeren i kista for den fjerde omgangen.

En neglebitende intro

I siste omgang er det igjen Miize som redder BDT i de første spilleminuttene. Med flere gode redninger holder han nullen. Tilslutt er det Phocas som klarer å overliste han. Med en frekk finte lurer han seg rund Miize og setter inn det første målet til Modern Family.

Lemon har ingen planer om å gi seg så lett, og kun få sekunder etter første målet går han på soloturne igjen. Han tar med seg ballen fra egen banehalvdel, rister av seg alt MF har å stille opp med og utligner til 1-1. Nå er det høy temperatur i matchen. Begge lag klarer så vidt å holde tett for giftige angrep. Igjen får Miize vist frem keeperferdigheter av høy klasse.

Med et og et halv minutt igjen har Sniper funnet en flott plassering, og så mye mer trenger han ikke gjøre for å stusse inn 1-2 til MF. Etter en wallboard-passning fra Sniper finner Phocas ballen og setter inn 1-3. Nå blir det vanskelig for BDT.

(Foto: Rocket League / The Gathering) Her setter Phocas punktum for en forrykende finale i Rocket League på The Gathering 2018.

På 1-3 kommer Bamble Dreamteam aldri riktig igang igjen, og Modern Family kan trygt styre inn mot en 2-3 seier i matchen. Sniper kan igjen krone seg kongen av Rocket League på The Gathering med en ubrutt seiersrekke så langt.

Etter finalen tok vi en prat med vinnerne

Det føles bra. Jeg tror det er tredje året på rad nå, sier Sniper.

Det har han også helt rett i. Sammen med Phocas vant han den første Rocket League-turneringen her på TG i 2016, før han igjen vant med laget Bøllefrø i fjor.

Det startet litt rolig, men de to siste matchene var veldig eksplosive. Var det et strategisk valg å gå forsiktig ut?

Nei, det var ikke strategisk, men jeg var litt syk. Jeg kastet opp litt før matchen så det var ikke så mye hype helt i starten. Jeg visste at det var en lang vei til seier da, så vi tok det litt rolig i starten og pumpa det opp mot slutten.

Vi måtte bli vant til oppsettet også, skyter Maadzz inn

Ja det var veldig viktig, man må jo bli vant til PC-en, nikker Sniper anerkjennende.

Også var det lite kommunikasjon i starten, men så kom det seg, påpeker Phocas.

Dere så pokalen foran dere når fjerde match startet og satte inn høygiret?