Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Hvordan bli venn med en cosplayer?

Kostymet til Kjersti Nicole er det første antrekket hun har satt sammen og består av ting fra både fretex, ebay og hva enn hun har funnet i skapet.

For at du skal få et bra bilde av noen som cosplayer bør du spørre først!

Kostymet til Kjersti Nicole er det første antrekket hun har satt sammen og består av ting fra både fretex, ebay og hva enn hun har funnet i skapet.

Nede i Cosplay loungen møter vi en smilende Kjersti Nicole Larsen som for anledningen Cosplayer en egen karakter i hva hun kaller Western steam-punk-stil. Kjersti forteller oss at cosplaymiljøet i Norge, til tross for at det ikke er så stort, er et inkluderende miljø hvor flere kan samles og utvikle kreative ideer til kostymer og ha det kjekt sammen. Selv konkurrerer hun ikke, men er en digital editor som hovedsakelig lager kostymer, setter de sammen og lager komposisjoner innenfor egne verdener. Siden hun ikke cosplayer kjente karakterer fra spill og tv-universet enda, selv om det er planer hun har for fremtiden, så er hun kanskje en litt annen type cosplayer enn hva man vanligvis finner.

Som cosplayer ønsker Kjersti Nicole gjerne at folk som er nysgjerrig skal komme bort for både å snakke eller å ta et bilde så det må du som deltager ikke være redd for å gjøre sier hun. De biter ikke og er veldig glad i å slå av en prat. For at både cosplayere og deltagere skal få en så fin opplevelse av TG som mulig er det noen grunnregler som kan være lurt å følge.

Bilder

Hvis du som deltager møter en cosplayer og vil ta et bilde så må du spørre først! Slik at cosplayeren får gitt deg en ordentlig posering og du får et så bra bilde som mulig.

Don't
ikke gjør dette

Do
gjør dette

Berøring

Ikke ta på eller klem cosplayeren. Selv om klemmer er utrolig koselig så går de med utstyr som har tatt lang tid å lage og som gjerne er skjøre. Vær forsiktig slik at du ikke skader deg på noe eller deres utstyr blir ødelagt.

Don't

Ikke gjør dette

Do

Gjør dette

Vi tok også turen innom nerdeportalen som også har en forkjærlighet for cosplay som kom med et siste råd “det er viktig å tenke på at cosplayerene også er enkeltindivider som har brukt tid og ressurser på det de går rundt med. Hverken du eller de ønsker at noe skal gå i stykker og det forventes bare at de skal bli tatt vare på slik som alle andre her i skipet.”

TG ønsker også å minne deltagerene på at om disse retningslinjene ikke overholdes kan det i verste fall føre til utestengelse hvor deltageren ikke får refundert billetten sin.

"Hvis jeg sitter og spiser i kostyme er det akkurat det bildet du får, du får da ikke et bilde av meg som faktisk cosplayer"