Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

The Village

Hvis du tar turen til sør i skipet vil du komme til The Village, et nytt og spennende prosjekt som vi vil anbefale at du stikker innom. Her kan du finne stort og smått av merchandises, prøve ut nye spill, delta i konkurranser og mer.

Av merchandise finner du:

Reelreplicas er en nettbutikk, de har for første gang stand på The Gathering i år og nevner at de er både fasinert og syns det er utrolig gøy å være her. De selger figurer og ulike merchandises fra en rekke filmer.

Zoocomics er en popkulturbutikk som selger tegneserier, brettspill, statuer og andre nerdeting. I løpet av tiden deres her på TG ønsker de å dele sine kunnskaper om tegneserier, spill og popkulturen rundt om i verden så flere kan ta en del og lære mer om denne type produkter.

Nerdeportalen har sitt hovedfokus på popkultur, et stort hjerte for cosplay og ønsker å dele sin interesse for dette miljøet med dere deltagere. På TG selger de cosplay-materiale for å lage kostymer og et stort utvalg av t-skjorter, kopper og kapser fra ulike merkenavn og design.

Du vil også finne en rekke indie spillutviklere på plass i Village som gleder seg til at dere skal komme og prøve det de har med seg.

TripleRam er en studentbedrift fra Sunnhordland folkehøyskole. De var også tilstede på TG i 2015 da de deltok i en spillutviklings konkurranse og kom på førsteplass. Spillet heter YEARN som de har gjennom dette året videreutviklet for å vise fram på nytt i år på TG 2016.

Badlybad Games er et annet ungt team med spillutviklere som ser frem til å vise det de har laget og bygge erfaring. De arrangerer også en konkurranse som du kan delta på under hele arrangementet. Reglene er lette, spill gjennom spillet uten og dø, så vinner du en godispose.

Retrogene er en bedrift med 7 utviklere som i år stiller stand med et enkelt og morsomt mobilspill. I år ønsker de å spre glede og underholde dere deltagere med spillet SPINSLING og to konkurranser. Første konkurranse er en toppscore konkurranse, høyest score frem til 22:00 hver dag vinner en liten premie. Den andre er en tegnekonkurranse hvor tre vinnere vil få sitt eget design av en figur, klær eller briller med i spillet.

Hamar Game Collective holder til på Hamar og ser det helt naturlig å delta på TG. De vil at alle som har en interesse for utvikling av spill skal komme innom og slå av en prat. Så om du har en liten spillutviklingsspire i deg og ønsker om å lære mer om det å drive profesjonell spillutvikling i Norge er det hit du burde gå. To bedrifter som er en del av Hamar Game Collective (Encircle Games og Perfectly Paranormal) har egne stands med spill som de selv har utviklet og som er tilgjengelige for deltagere å teste.

Santander, Telenor og Hedmark kommune er også å finne med egne stands i Village.
Santander har en 3d-printer-konkurranse med 3 kategorier, dette er kreativ tilnærming, funksjonalitet og nytt design av et eksisterende produkt. Du velger selv en av kategoriene du ønsker å lage noe innenfor. Fristen for innlevering er fredag kl.12:00 og vinneren vil bli trukket ut lørdag kveld. Santander har også en Arduino-makerspace som du kan leke med og lære mer om å bygge og designe med arduino.

Telenor har giveaways av effekter og en tv-krok. De er her for å snakke om 4G alltid på nett garanti og en ny tv-løsning som snart vil være tilgengelig for alle telenors fiberkunder. I tv-kroken vil du også finne en demonstrasjon av den nye T-We-dekoderen fra Canal Digital. Telenor har også en videokonkurranse som du burde komme bort og spørre om. Så sett deg ned og chill i tv-kroken med gratis frukt i regi av Hedemark fylkeskommune og slå gjerne av en prat.

The Village er åpent fra 10:00 til 22:00 onsdag til lørdag. Så kom innom å se på ting, prøv nye spill og ha det gøy.