Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Låser opp kjøleskapet med NFC-brikken

Tre deltagere på rad 64 bruker NFC-brikken som nøkkel til det selvlagde kjøleskapet sitt.

Her på TG synes vi det er veldig kult når deltagere er kreative med teknologien de har tilgjengelig, derfor er det moro å se hva tre gutter bruker NFC-brikkene sine til. Bjørnar Hausken, Trond Austlid og Petter Aasheim har nemlig laget en løsning som lar dem låse opp kjøleskapet sitt med deltagerarmbåndene sine. Kjøleskapet, som holdes kaldt ved hjelp av kjøleelementer for å håndheve TGs regler, har en lås som låses opp når det får et trådløst signal fra den egenbygde skanneren.


Boksen som skanner armbåndet.

Lett å lære

Skanneren har en skjerm som viser navnet på den som åpner, eller om det ikke er godkjent så står det med store bokstaver «AUTHORIZATION FAILED». Mekanismen teller også hvor mange som har blitt godkjent og hvor mange som har fått avslag. Guttene forteller at de har måttet lære alt fra bunnen siden de ikke har noen erfaring med slikt fra før. I følge dem var det ikke vanskelig å lære seg nok til å få til et slikt prosjekt, og Bjørnar sier at dette er noe hvem som helst kan lære seg. Guttene sier seg også veldig fornøyde med å lodde for første gang i livet sitt og få det til å virke på første forsøk!


Innsiden av skanneren.

Morsomt å prøve nye ting

Det å være innom mye de ellers ikke har prøvd la til grunne for et «kjekt» prosjekt. Dessuten var det ikke spesielt kostbart. Guttene opplyser at elektronikken kun kostet rundt 150 kroner. Planen videre er å lage flere låsbare skap i hyllen og et display som skal vise litt statistikk rundt skapene. Selve hyllen er bygd med tanke på at det skal komme flere skap og kan enkelt flatpakkes. Derfor ser vi også frem til å se hvordan hyllen har blitt forbedret til neste års TG.

Prosjektet startet med en idé om å lage en brusdispenser selv, men dette viste seg å være for ambisiøst med det første; så da ble det kjøleskap. De sier at om noen år så kan det originale konseptet også være innenfor rekkevidde.

Ta turen innom og se selv

Guttene som sitter på rad 64 plasser 50-52 håper alle tar en tur innom for å se. De ser enda på seg selv som nybegynnere og tar gjerne imot tilbakemeldinger, tips, ris og ros.


Innsiden av kjøleskapet er fylt med proviant.