Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Santander på The Gathering

Alexander Hakestad (30) har selv vært deltager på The Gathering i 2002. Nå er han tilbake for å snakke om sosial banking, og tilby deltagere muligheten for å realisere sin app-idé.

Alexander Hakestad (30) har selv vært deltager på The Gathering i 2002. Nå er han tilbake for å snakke om sosial banking, og tilby deltagere muligheten for å realisere sin app-idé. Alexander er leder for digitale tjenester i Santander, og kunne ikke vært mer fornøyd med det.

Alexander Hakestad

Strm

Strm er et nytt konsept fra Santander, hvor de ønsker å tilby kundene sine en platform for sosial banking. Tradisjonelt har finans vært et ensformig forhold mellom kunde og bank. Med Strm ønsker Santander å gjøre finans mer sosialt og tilgjengelig enn noensinne tidligere. Allerede har betaling gjort et stort hopp fra bankkort til mobil, mye takket være Vipps fra DNB og mCash fra Sparebank 1.

Dette løser Santander blant annet ved å utvikle betalingsløsninger basert på biometri - og de har allerede utviklet en prototyp som lar deg betale med kun et fingeravtrykk.
«En del av fingeravtrykket lagres i skyen, og matches med en del av fingeravtrykket sendt fra betalingsterminal. Hvis det komplette avtrykket gir en positiv match, gjennomføres transaksjonen.»
Alexander understreker at det er flere ting som må på plass før en endelig lansering, spesielt aspektet med personvern og lagring av biometriske data.

Konkurransene

The Gathering har over årene blitt mer enn bare et sted for kopiering og gaming. Mange unge programmerere tar seg også turen til Vikingskipet i påsken for å prøve ut ferdighetene sine.
Santander utfordrer deltagere til å ta en idé så nærme som mulig et ferdig produkt i løpet av The Gathering. Se konkurransesiden for mer informasjon.

De ønsker å tilrettelegge så mye som mulig for vinneren, slik at konseptet kan komme til virkelighet:
«Vinneren av konkurrransen får presentere sin idé for Santanders interne innovasjonsfond, bestående av blant annet toppledere i konsernet. Her kan du søke om alt du skulle trenge for å realisere for eksempel appen din, enten i form av API og data, eller et team med utviklere til disposisjon.»

Det er ingen tvil om at dette er en mulighet for å ta karrieren til neste nivå, og vi oppfordrer alle til å melde seg på konkurransen!

Makerbots

Santander stiller i tillegg med flere Makerbots av nyeste versjon. Her kan deltagere komme med en CAD-modell, og få muligheten til å printe den ut helt gratis. Har du den kuleste modellen kan du vinne en Makerbot du får ta med deg hjem! Mer informasjon om dette får du ved å besøke standen deres i The Village.
En av flere makerbots du kan ta med hjem
Alexander oppfordrer deltagere til å ta turen innom standen, og ta en uformell prat om de mange mulighetene hos Santander.