Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
DJ-akademiet
 
Foto av Steinar H. Gunderson

DJ-akademiet

Battery, Universal Music og The Gathering søker morgendagens DJ!
Kreativ

DJ-akademiet vil foregå i auditoriumet!

Husk å ta med deg en minnepinne med musikken du vil bruke!

Har du peiling på miksing av musikk? Er det deg alle spør om ny musikk? Vil du lære litt om DJing? Eller kanskje du allerede er en habil DJ? Da har du muligheten til å vise deg frem på årets The Gathering! 

Battery, Universal Music og The Gathering lanserer i år "DJ Academy: powered by battery"! Her vil det være kurs, live miksing med CDJs og miksing med programmene Ableton Live og Traktor. En unik mulighet for å finne et program du vil lære det grunnleggende om eller utdype deg enda mer i det programmet du allerede kjenner godt.

Foredragene/workshopene vil foregå allerede onsdag fra kl 16.00 til 20.00 med ca en time på hver av programmene. Lederne av workshopene er eksperter på de respektive programmene og vil både gå gjennom grunnleggende funksjonalitet, mer avanserte funksjonalitet og litt "tips og triks".

Torsdag fra klokken 16.00-18.00 vil det avholdes en konkurranse med live miksing med CDJs. Her får hver deltager 15 min til disposisjon. Deltagerne kan spille musikk fra alle sjangere de selv vil, men de må mikse inn minimum 3 låter i løpet av det 15 minutter lange settet. En jury vil bedømme settene til deltagerne utifrå 3 områder; låtvalg, teknisk miksing og utførelse. Premien er enda hemmelig, men vi kan si så mye at de ikke trenger å legge noen planer for neste påske helt enda. Påmelding til denne konkurransen vil starte under CDJs kurset som går av stabelen onsdag kl 16.00. Her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet.

Onsdag vil foregå slik:

Kl 16.00 - kl 20.00 DJ Academy: powered by battery

DJ Ash Valley går gjennom hvordan man kan mikse med CDJs. Obs! Her vil det benyttes pioneer rekordbox og det anbefales at alle gjør seg litt kjent ned dette. Det er freeware og kan lastes ned fra www.pioneerelectronics.com.

Ferris viser deg litt av hva du kan gjøre med Traktor

Miu tar en kjapp gjennomgang av hvordan han bruker Ableton for å klargjøre låter til et set. 

Om foredragsholderne:

DJ Ash Valley jobber til daglig i Universal Music og er ofte DJ i Oslos utelivsverden. Han har spilt på steder som The Villa, Fisk og Vilt og Jäger, hvor han også har jobbet med å booke inn noen av verdens største house DJs. 

Miu har over 16 års erfaring i studio, og har spilt musikk for glade mennesker i 8 år. Han har jobbet med det meste fra livelyd og rockeband til electronica, film- og TV-lyd, dataspill, installasjoner og akustikk. Han har også spilt sammen med flere av Nederlands største DJ'er, og er tett på internasjonale artister som Pegboard Nerds og den amerikanske musikkindustrien

Ferris er en 22-år-gamle EDM drivkraft med sitt utspring fra Idaho-villmarken, som tar Oslo med storm. Han har produsert alt fra ambient lydlandskap til hardtslående Super Nintendo riff, og nå er han her for å dele sin erfaring med Traktor dj plattform, som er kraftige og enkel i bruk.